סדנא הבאה מתחילה ב - 27.12
סדנא הבאה מתחילה ב - 27.12
סדנא הבאה מתחילה ב - 27.12
/ סדנא קבוצתית
לזוז פנימה
פסיכותרפיה
ותהליכי העמקה
להפרד מהעצמי המרצה
תהליך למידה והתפתחות אישית בקבוצה
איך אפשר להתחבר לביטחון פנימי עמוק ולהפסיק לפחד להיות ״לא להיות בסדר״? איך אפשר לגבות ולממש את הצרכים והרצונות האישיים שלך, ובמקביל לייצר מערכות יחסים קרובות יותר ובטוחות יותר?
בתהליך למידה מרוכז וממוקד נעבור מסע משותף כדי לרכוש כלים מעולמות הפסיכותרפיה, הגוף והמדיטציה בשביל לצאת מהרגלים של ריצוי, גבולות מטושטשים ושחיקה לכיוון אותנטיות, קירבה מעמיקה ומימוש עצמי.
המשפחה רוצה אותך איתם בסופ״שׁ כשכל מה שרצית זה לנוח בבית;
באת לכתוב פוסט בדף של העסק ולהגיד בדיוק מה דעתך על נושא מסויים, אבל בסוף התקפלת ועידנת, כדי שלאנשים יהיה קל לבלוע אותך ואת המחשבות שלך;
כל פעם אותו חבר או חברה עושה את אותו הדבר הזה שמשגע אותך, וגם הפעם הבלגת, שתקת, שמרת את זה לעצמך;
בן או בת הזוג שלך שוב משנה את התוכניות שלכם, אחרי שקבעתם כבר שתהיו יחד לבד הערב - ושוב הסכמת. שוב אמרת ״כן״.
דעות, צרכים ורגשות של אנשים אחרים בסביבה שלך מעלים בך הרבה חששות ודאגות. זה מרגיש שהדימוי העצמי שלך לא יציב ותלוי במה שאומרים או חושבים עליך; והתלות הזאת כבר מעייפת אותך.
שוב מצאת את עצמך עושה מה שלא באמת מתאים לך לעשות, רק כדי להמשיך להיות בסדר עם כולם
להפרד מהעצמי המרצה היא תוכנית קבוצתית של 4 חודשים, שבה נעמיק את החיבור שלנו עם עצמנו ונלמד לחיות את מי שאנחנו באמת, מבלי המסכות של "מי שאנחנו אמורים להיות", ומבלי לוותר על מה שחשוב לנו.
בחוץ הכל יכול להראות ממש אחלה - אבל חוסר הביטחון שבפנים מנהל הרבה מההחלטות שלך:
פחד גדול כשיש אתגר לצאת מהאזורים שמוכרים לך; קושי לעשות צעדים למימוש החלומות האישיים שלך; או ביקורת עצמית קשוחה שעולה בכל טעות או מכשול בדרך שלך.
הרבה פעמים הנטייה שלנו לרצות, לטשטש את הגבולות שלנו ולא לגבות את הצרכים שלנו מפוספס בגלל שקיבלנו מסר - בילדות, בחברה שלנו או בקשרים שלנו עכשיו - שככה זה, שכדי להיות בקשרים עם אנשים אחרים אנחנו צריכים ״להתפשר״, ״להתגמש״ או ״להתאים״.
כשמתחילים באמת לראות את זה, מבינים עד כמה ריצוי הוא שכיח בזמן ובמקום שאנחנו חיים בו. הרבה מאיתנו מתנהלים ככה. וזה מתבטא הרבה פעמים בתחושה של שחיקה, המנעות ואפילו כעס וזעם בתוך מערכות יחסים (מי היה מאמין שזעם הוא ביטוי לריצוי, הא?)
איך אפשר להביא את עצמך, מבלי לדאוג כל הזמן לעשות את מה ש"צריך", את מה ש"נכון", ומבלי להגיד כן, כשבעצם בא לך להגיד לא?
איך אפשר להישאר בנאמנות אמיתית לעצמך, בלי החשש הקבוע הזה שזה בא על חשבון אנשים אחרים?
ארבעת היסודות
יסוד 1
הרבה פעמים אנחנו רוצים לעשות שינוי כלשהו בחיים שלנו, והולכים לטיפולים, ולסדנאות, ולמורים שונים. וזה מצוין, אבל גם הרבה פעמים אנחנו מסיימים תהליך מסוים, ועדיין מרגישים שיש לנו עוד מלא דברים, אמונות מגבילות ו״פצעים״ לעבוד עליהם.
זה הולך ככה:
אנחנו מרגישים שאנחנו צריכים לעשות עבודה על משהו > אנחנו הולכים למישהו אחר שיעזור לנו לעשות את העבודה ויגיד לנו מה אנחנו צריכים לעשות > אנחנו מרגישים שמשהו עדיין לא נפתר ושעדיין יש עבודה לעשות > אנחנו שוב הולכים לתהליך, קורס, טיפול מסוים והלופ חוזר על עצמו.
ככה בדיוק אנחנו מפתחים תלות בתהליכים חיצוניים.
כשאנחנו מבינים את ה"מאחורי הקלעים" של הנפש שלנו, כשאנחנו לומדים איך אנחנו פועלים, ולמה אנחנו פועלים ככה, יש לנו כוח על התהליך האישי שלנו. אנחנו מפסיקים להיות תלויים בשיטה, במורה או בקורסים, וממשיכים להתפתח בעצמנו.
ראש
יסוד 2
רגש
גישת הטיפול המסורתית בדר"כ מתמקדת בלדבר על מה שאנחנו מרגישים, ומהמקום הזה לעשות עבודה. אבל יש הבדל בין לדבר על מה שאנחנו מרגישים, לבין לחוות את מה שאנחנו מרגישים.
כשאנחנו רק מדברים על הרגשות, אז בדר"כ הטיפול נשאר ברובד השכלי, ולא מתבצעת עבודת עומק. אנחנו מנסים לגשת לחוויה שעברנו דרך הראש, אבל הדפוס הרגשי האוטומטי שלנו, שטבוע בנו, לא משתנה.
כשאנחנו נכנסים לתוך החוויה וחווים אותה מחדש, אנחנו יכולים לעשות תיקון אמיתי.
לכן במפגשים עצמם אנחנו לא רק יושבים במעגל ומדברים על הדברים, אלא אנחנו קמים מהכרית, עושים תרגילים שיכניסו אותנו לתוך החוויה ולתוך הרגש, כדי שנוכל להטמיע בתוכנו דרך תגובה שונה, שיותר מיטיבה איתנו.
יסוד 3
גוף
בעולמות הטיפול, בדר"כ חיבור עם הגוף מסתכם בתשומת לב לנשימה. אבל בעצם, הגוף שלנו מתקשר ומגיב בהרבה יותר דרכים, מאשר רק הנשימה. הרבה טראומות וחוויות כואבות שעברנו, שמורות בתוך הגוף. יכול להיות שחוויה שעברתי בגיל 5, תגרום לי לכווץ את צד שמאל או תגרום לרגל שלי "לרקוד" ללא הפסקה. אנחנו מנסים לגשת למקומות האלו דרך טיפולים רגשיים בדר"כ, אבל זה לא מספיק.
הגוף שלנו מדבר אותנו ואיתנו ומגיב לסיטואציות ע"י כיווץ, תנועות, או תחושות מסוימות. כשנבין מאיפה זה מגיע ואיך זה בא לידי ביטוי כיום, יש לנו את האפשרות לחזור לאני של פעם, בתור המבוגר-ת שאנחנו היום, ולעשות שם ריפוי שלא הגענו אליו גם אחרי 3 שנים של טיפול שעובד רק עם הרגש.
אנחנו מתחברים לתחושות של הגוף דרך תרגילים בתנועה, מדיטציה, ואימפרוביזציה.
יסוד 4
אינטגרציה
החלק הכי חשוב בכל תהליך שאנחנו עושים, הוא להכיר בשינוי שעברנו.
הרבה פעמים אנחנו מגיעים למקום מסוים, לקורס, ריטריט או טיפול, מרגישים שחווינו חוויה עוצמתית, ושמשהו גדול קרה - אבל אנחנו לא לגמרי רואים מה השתנה. אחרי כמה זמן ה"High" יורד, ואנחנו יכולים למצוא את עצמנו חוזרים לאותו המקום שהיינו בו לפני התהליך.
בין אם עשינו עבודה עם הראש, עם הרגש, עם הגוף, או שלושתם יחד, כל עוד לא הטמענו את השינוי שעברנו, דרך זה שנתנו לו מילים ותוקף והכרנו במשמעות שלו עבורנו - מהר מאוד נחזור לאותו הדפוס ולאותם ההרגלים.
רק כשאנחנו מעבירים את השינוי שעברנו למודעות שלנו, אז הוא באמת נמצא שם בשבילנו, משתרש בתוכנו ונהיה חלק מאיתנו: התפיסה שלנו את עצמנו משתנה, אנחנו מצליחים לראות את עצמנו באור אחר, וברגעי האמת - מחוץ למפגשים וגם לאחריהם - פתאום מגלים שאנחנו יכולים להגיב אחרת.
כשאנחנו נאמנים לעצמנו ולרצונות שלנו, זה לא מרחיק אותנו מהסביבה, להפך -
זה גורם לנו להיות אותנטיים,
וליצור מערכות יחסים עמוקות יותר.
עם מה יוצאים מהתוכנית?
-
נבין מה המנגנון הפנימי שגורם לנו להגיד ״כן״ גם כשאנחנו מרגישים ״לא״, מאיפה המנגנון הזה נוצר, ואיך המנגנון הזה פעל בחיים שלנו עד היום.
-
נלמד לבוא במגע עם הצרכים שלנו ברגע האמת, להבין מה הרצונות שלנו, ולזהות מאיפה אנחנו רוצים: אם מתוכנו או מתוך ההרגל שלנו לרצות מישהו אחר.
-
נלמד לבחור מה לעשות ברגע האמת, איך להגיב ואיך לתקשר את הצרכים שלנו החוצה בטבעיות ובנינוחות, מבלי להרגיש שזה בא על חשבון מישהו אחר.
-
נדע איך זה להתחבר לעצמנו במלואנו: בראש, ברגש ובגוף, בנוכחות ובתמיכה של אנשים שעוברים ביחד איתנו דרך.
למי זה מתאים?
התוכנית מתאימה לאנשים שכבר התחילו בתהליכי התבוננות וחקר עצמי בין אם בטיפול, בין אם בסדנאות, בין אם בינם לבין עצמם.
לא צריך לבוא עם ניסיון ו"רזומה" של סדנאות וטיפולים, צריך רק לבוא עם הרצון לצלול פנימה, להעמיק בתוכך, ולפגוש את עצמך שם בפנים.
איפה ומתי זה קורה?
התוכנית היא קבוצתית ופרונטלית בת 4 חודשים. אנו ניפגש בימי שישי, 10:00-13:30, בסטודיו שלי בתל אביב, בשכונת מונטיפיורי.
מפגש המבוא לסמסטר חורף 2023: 20 בינואר
תאריכי מפגשי התוכנית:
24 | 17 | 10 בפברואר
31 | 24 | 17 | 10 | 3 במרץ
28 | 21 | 14 באפריל
19 | 12 | 5 במאי
9 | 2 ביוני
כמה זה עולה?
סדנת המבוא החווייתית עולה 300 שקל, לאחריה נחליט יחד אם נמשיך לתוכנית המלאה.
התוכנית המלאה עולה 4400 שקל (16 מפגשים, 275 למפגש); ניתן לחלק לעד 5 תשלומים של 880 שקל ללא ריבית.
כן, אני רוצה. מה עושים עכשיו?
אם הגעת עד כאן והתוכנית מרגישה כמו הדבר הנכון עבורך, אבל היית רוצה להבין קצת יותר לעומק את התהליך, או אולי בפנים מקנן איזה חשש קטן מהעבודה בקבוצה - יש לך הזדמנות להתנסות, להבין ולחוות טעימה של ממש מהתהליך המלא של התוכנית.
אני מזמין אותך לסדנת מבוא חווייתית המבוססת על תכני התוכנית ושכבר תהווה עבורך צעד משמעותי ראשון של לזוז פנימה לעבר עצמך.
אוקיי, בוא נקבע
ההרשמה תעביר אותך ליומן שלי שם אפשר לקבוע איתי את שיחת היכרות טלפונית - רק לעקוב אחרי ההנחיות. נפגש בצד השני!
מה נעשה בסדנא?
נתנסה בארבעת היסודות של ראש, רגש, גוף ואינטגרציה דרך עבודה חווייתית של למידה, תנועה ומדיטציה: נתחיל מקטן (תשומת לב לגוף) ונמשיך לאט לאט לתנועה מונחית. לאורך כל הסדנא נשים לב מה עולה מתוך העבודה הגופנית ואיך אנחנו יכולים לתת לזה מילים. בסוף יהיה גם זמן לחבר את החוויות שעלו לדברים שנמצאים בחיים שלנו ולמשמעויות שלהם בשבילנו.
בחלק האחרון של הסדנא אדבר על התוכנית המלאה: המבנה שלה, התכנים שנלמד בה ומה התרגולים העיקריים שיהיו חלק ממנה.
הסדנא היא בקבוצה של עד 10 אנשים בסטודיו שלי בשכונת מונטיפיורי.
היא תהיה 3 שעות ומחירה 300 שקל.
סדנת המבוא הבאה: 20 לינואר 2023
נתחיל מסדנת מבוא
נרשמים פה בטופס לשיחת טלפון ראשונית כדי להכיר קצת ולראות אם התוכנית מתאימה לך. משם נחליט יחד אם נמשיך לסדנת המבוא שבה נכיר מקרוב את העבודה שנעשה במהלך התוכנית.
כמו בכל התוכנית - זה לא מפגש ש״מדברים על״, אלא ״עושים את״. כלומר, ממש נחווה את התכנים של התוכנית יחד. בסוף המפגש נעשה החלטה הדדית אם מתאים לנו להמשיך יחד לתוכנית המלאה.
שאלות ותהיות
-
קצת מפחיד אותי שהתהליך הוא בקבוצה…אם זה מה שעבר לך בראש, אני לגמרי מבין אותך. יכול להיות שאת מפחדת שתצטרכי לדבר על דברים שלא תרגישי בנוח לדבר עליהם, ויכול להיות שאתה חושש שלא תסתדר עם האנשים בקבוצה, ותכלס זה לגמרי טבעי. הסיבות האלו והחששות האלו, הן בעצם הסיבה לעבור תהליך אישי בתוך קבוצה; תהליך שיאפשר לך לבוא במגע בצורה הרבה יותר ישירה עם הנושאים האלו מאשר תהליך אישי מול מטפל. בקבוצה שנבנים בה ביטחון ונינוחות, אנחנו יכולים ללמוד על עצמנו המון: האם יש לי נטייה להימנע מתקשורת ולהתרחק? האם אני נוטה להתאים את עצמי לסיטואציה גם כשלא מתאים לי? או שבכלל אני עוטה על עצמי מסכה של משהו שאני לא? התוכנית בנויה בצורה כזו שאנחנו מתקרבים בצורה הדרגתית ולומדים דרכי תקשורת מיטיבות יחד, כך שנוכל להטמיע חוויה אחרת וחדשה שתלווה אותנו גם אחרי שהתוכנית תסתיים.
-
מה זה אומר תרגילים בתנועה?תרגילים בתנועה אומר שכמעט בכל מפגש יהיה חלק של תנועה מונחית שמעירה את תשומת הלב לגוף ולתחושה הפנימית. בפועל, אנחנו נזוז בין תרגילים ברורים (כמו לסובב מפרקי ידיים, או לכופף וליישר ברכיים) לבין מחקר של תנועה (כמו להזיז את היד בהתאם לקצב של הנשימה). בהמשך התוכנית, כשניצור יותר בטחון בקבוצה ובמה שאנחנו עושים שם, נשתמש בתנועה חופשית כדי להתחבר ולבטא חלקים שקשה לפעמים לתת להם מילים. לא צריך להיות רקדנים, לא צריך לזוז יפה, לא צריך קואורדינציה. מטרת התרגילים היא ליצור קשר קרוב יותר עם הגוף כדי שנוכל להתחבר טוב יותר לעצמנו. כמו בכל התוכנית, תמיד נתחיל מהמקום הנוח: מהיסוד ומהבסיס, ולאט לאט נתפתח יחד.
-
אין לי ניסיון במדיטציה - אני יכול-ה לבוא?בוודאי, לא חייב ניסיון במדיטציה או בשום דבר אחר. את כל הטכניקות שנלמד בקורס נלמד מהיסוד ונתפתח משם. הרעיון הוא לאו דווקא להגיע עם ידע מוקדם בטכניקות שנלמד, אלא עם רצון אמיתי ללמוד אותם, להתנסות בהם ולתרגל אותם במהלך השבוע.
-
האם חייבים לשתף בקבוצה דברים אישיים?קודם כל לא :) לא חייבים לשתף את מה שלא מרגיש לך בנוח. חלק מאוד חשוב מהתוכנית זה גם היכולת להכיר מה הגבולות שלך, לעמוד מאחוריהם ולתקשר אותם. אבל בהחלט נעבור יחד חוויות משמעותיות והאפשרות לתת לחוויות האלו מילים ולחלוק אותם עם עוד אנשים היא משהו מאוד מועיל לתהליך שנעבור. אם יש בך מוכנות להגיע בפתיחות לחוויה הקבוצתית, לבדוק כל פעם מחדש מה מתאים לך ומה לא, זה 80 אחוזים מהעבודה.
מי אני
אני אהוד דרש, מטפל בתנועה (MA) ופסיכותרפיסט, בעל הקליניקה והסטודיו ״מקום / מפגש״ בתל אביב. אני גם בן זוג ועוד מעט אבא, צועד בדרך הדהרמה ומאמין גדול באנשים וביצירה.
״להפרד מהעצמי המרצה״ התפתח מתוך השילוב של העולמות שמהם אני מגיע וחי: עולם הפסיכותרפיה המקצועית ועולם הגוף והתנועה. כרקדן ידעתי עד כמה החיבור לגוף משנה בתוכי דברים ומאפשר לי לבוא בחיבור עם עצמי - וכפסיכותרפיסט ראיתי איך שהמחקר הטיפולי מייצר מפות מדוייקות לאיך לעשות תהליכי שינוי משמעותיים ואפקטיביים.
מבחינתי מה שהיה חסר בעולם הגוף והתנועה זאת ההבנה האמיתית איך ליצור שינוי עמוק, יציב ובטוח, ומה שהיה חסר בעולם הטיפול המקצועי היה סוג של העזה לשלב את כל החלקים של החוויה האנושית - הגוף והרגש - ובעיקר בתקשורת עם עוד אנשים אחרים.
כשהתחלתי לשלב את שני העולמות האלו, עם קולגות, חברים ומטופלים, ראיתי את השינוי לא רק על אחרים, אלא גם על עצמי.
ממקום של לפחד לא להיות מטפל ״טוב״, בן זוג ״טוב״, חבר ״טוב״, התחלתי להעיז לגלות מה אני רוצה באמת ואיך אני רוצה לשים דברים בעולם, מבלי להתעסק כל הזמן באיך אני אמור להיות.
וכן, על הדרך גם נהייתי מטפל, בן זוג וחבר יותר טוב - אבל בזכות זה שהתחברתי לעצמי עם כל החלקים שלי - ברגש, בגוף ובתודעה; בזכות זה שנהייתי טוב לעצמי.
״להפרד מהעצמי המרצה״ עבר תהליך מחקר של 4 שנים עד שהגיע לצורה שלו היום: תוכנית של 4 חודשים במפגשים שבועיים עם תרגולי בית ובגודל הספציפי הזה של הקבוצה.
רציתי ליצור תוכנית שממשיכה לעבוד גם אחרי שהיא מסתיימת, שנותנת כלים אמיתיים ומקצועיים לא-נשים שעוברים אותה, ושיהיה מספיק זמן להתנסות ולחוות את הכלים האלו בקבוצה שגדלה ביחד: חוויה משמעותית וטובה בזמן שהיא קורית, אבל שממשיכה להיות משמעותית טובה גם אחר כך.
מספרים על התוכנית
להפרד מהעצמי המרצה
/ תוכנית התפתחות אישית של גוף, מדיטציה וקבוצה
ימי שישי | 10:00-13:30 | מה-10.2.2022 | 16 מפגשים | בסטודיו שלי בתל אביב, בשכונת מונטיפיורי
להרשמה לשיחת היכרות: